2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Grand Palais/Paris


Back in 1894, a design competition was announced for a monumental new building that was conceived to be one of the architectural centerpieces of the Universal Exhibition in 1900 alongside the Eiffel Tower, the Petit Palais, the Pont Alexandre III and the Gare de Lyon.




Four Prix de Rome winning architects were finally chosen to design the building’s façades and interiors. The most impressive fruit of their labors was the Art Nouveau iron roof that weighs a staggering 8,500 tonnes (compared with the 8,000 tonnes of the Eiffel Tower’s frame) which is lined with plate glass panels that elevate to some 45 metres at some points. The structure stood firm until 1993 when one of the panels fell resulting in the closure of the premises for a further 12 years. After a huge restoration project it reopened in September 2005.


Interestingly, the Grand Palais has its own police station in the basement for the increased security of the works on show in the Galeries nationals. The building also houses a science museum and Chanel host many of their annual fashion shows there, creating a decadent and lavish arena for their newest trends.



Grand Palais – šių masyvių rūmų išorėje klasikinis akmens fasadas suderintas su Art Nouveau geležies margumynu. Rūmai dengti puikiu stikliniu stogu, o ant keturių kampų užkeltos milžiniškos bronzinės Récipono žirgų su vežimais skulptūros. Geriausiai pastatas atrodo naktį, kai stiklinis stogas švyti iš vidaus ir skulptūrų siluetai išryškėja dangaus fone.
Pusrūsyje įsikūręs pagrindinis policijos postas. Pastato išorė paliko neišdildomą įspūdį :)
Kadangi dabar esu Paryžiuje , nepraleidau progos aplankyti Paris art fair, štai keletas mano nuotraukų :) 











2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Cristina Otero


Ką tik atradau nuostabią fotografę iš Ispanijos - Cristina Otero! Jos nuotraukos yra ypatingos tuom, kad daugiausiai ji fotografuoja save. Pati užsiima makiažu, stiliumi ir t.t. Nuotraukos yra įdomios dėl to, kad makiaže atsispindi daiktas esantis atvaizde. Portretai yra ryškūs ir gyvybingi, žiūrint  norisi suvalgyti. 






More info:

2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Tuileries Garden




Laba laba! Vėl apie Paryžių:))) Kas lankysite Paryžių, tikrai neaplenksite Jardin des Tuileries (Tuileries Gaden). Sakoma ,kad tai viena romantiškiausių šio miesto vietų! Ir randasi prie pat Luvro, todėl tikrai nepasiklysite. 









Kalbant apie istoriją, tai ji yra labai ilga :) Sodus įkūrė Catherine de Medicis 1564metais! Iš pradžių sodai buvo uždari ir tik po Prancūzijos revoliucijos jie tapo prieinami kiekvienam . Tai vieta ,kur žmonės ateina atsipalaiduoti, gerai prakeisti laiką. 





Einant takais takeliais, kvapai gundo sustoti ir paragauti blynelių su šokoladu! Taip pat galima atsipalaiduoti prisėdus prie prūdo ar fontano ir pamaitinti antis. 
Būtent taip ir padarėme :)

 Daug labai ir nepripasakosi, reikia pačiam viską pamatyti ir pajausti :)

                         


2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Paris Fashion Week





Street looks...









All the hottest street looks from Paris Fashion Week Fall/Winter 2013-2014,                 
by photographer Saskia Lawaks.

2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Jaukusis knygynas Paryžiuje "Shakespear and company"

Bonjour! Su pimąja pavasario diena! :) Norėčiau Jus supažindinti su viena jaukiausių vietų Paryžiuje. Kas čia atostogausite, būtinai aplankykite "Shakespear and company" knygyną.
Pirmąjį knygyną  įkūrė  Sylvia Beach 1919, tačiau dėl okupacijos buvo uždarytas. Praėjus kuriam laikui 1951 metais George Whitman atkūrė "jaukųjį kampelį" , kuris iki šiol yra įsitaisęs Paryžiaus širdyje, Latin Quarter'yje ( netoli Notre Dame ,tik kitoje upės pusėje). Nuostabiausia yra tai, jog šiame knygyne galima nusipirkti ne tik knygų, tačiau tai savotiška vietelė pasisėdėti,išgerti arbatos ir be abejo paskaityti knygų. O knygų begalės! Visos sienos jomis nudėliotos. Žinoma, knygos visos anglų kalba, nes pats įkūrėjas buvo amerikietis. Šiame knygyne rinkdavosi garsūs rašytojai, vienas iš jų - Hemingvėjus :) Įdomu ir tai,jog knygyne yra pora lovų, kur gali pernakvoti vargingai besiverčiantys rašytojai, taip pat vyksta įvairiausi knygų skaitymo vakarai.
Kai ten apsilankiau pirmą kartą, negalėjau patikėti tuo,ką matau, nes knygynas atrodo,kaip iš pasakos ar fantastinio filmo. Sienos,kur dar yra vietos, nukabinėtos istorinėmis nuotraukomis,kurios byloja visą šio knygyno gyvavimą.  Kambarį ne tik puošia ,tačiau ir suteikia romantišką atmosferą senas pianinas, kuris dažnai nustebina tylą griaunančia melodija. Ir kaipgi be senovinių rašymo mašinėlių! Yra ir vaikų kampelis ir ,jei neklystų, gyvūnai irgi yra toleruojami!:)
 Dar vienas įdomus faktas, priversiantis Jus dar kartą pažiūrėti šiuos filmus :"Prieš saulėlydį" bei "Naktis Paryžiuje". Šie filmai buvo filmuoti šiame knygyne, matyt, ne tik filmo kūrėjus, tačiau ir mane įkvėpė ši paslaptinga vieta :)

Štai oficialus jų tinklapis: http://www.shakespeareandcompany.com/ .Čia galite rasti įvairiausia informaciją apie renginius, knygas, istoriją ir t.t. :)


Šulinys, kur žmonės gali paaukoti pinigėlių, už kuriuos
vargšams nuperkama šiltos arbatos arba kavos.


Priešais auditoriją stovi dabartinė knygyno
savininkė,įkūrėjo dukte, Sylvia Whitman.







Tikslus knygyno adresas:
37 Rue de la Bucherie,
 75005 Paris