2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Jaukusis knygynas Paryžiuje "Shakespear and company"

Bonjour! Su pimąja pavasario diena! :) Norėčiau Jus supažindinti su viena jaukiausių vietų Paryžiuje. Kas čia atostogausite, būtinai aplankykite "Shakespear and company" knygyną.
Pirmąjį knygyną  įkūrė  Sylvia Beach 1919, tačiau dėl okupacijos buvo uždarytas. Praėjus kuriam laikui 1951 metais George Whitman atkūrė "jaukųjį kampelį" , kuris iki šiol yra įsitaisęs Paryžiaus širdyje, Latin Quarter'yje ( netoli Notre Dame ,tik kitoje upės pusėje). Nuostabiausia yra tai, jog šiame knygyne galima nusipirkti ne tik knygų, tačiau tai savotiška vietelė pasisėdėti,išgerti arbatos ir be abejo paskaityti knygų. O knygų begalės! Visos sienos jomis nudėliotos. Žinoma, knygos visos anglų kalba, nes pats įkūrėjas buvo amerikietis. Šiame knygyne rinkdavosi garsūs rašytojai, vienas iš jų - Hemingvėjus :) Įdomu ir tai,jog knygyne yra pora lovų, kur gali pernakvoti vargingai besiverčiantys rašytojai, taip pat vyksta įvairiausi knygų skaitymo vakarai.
Kai ten apsilankiau pirmą kartą, negalėjau patikėti tuo,ką matau, nes knygynas atrodo,kaip iš pasakos ar fantastinio filmo. Sienos,kur dar yra vietos, nukabinėtos istorinėmis nuotraukomis,kurios byloja visą šio knygyno gyvavimą.  Kambarį ne tik puošia ,tačiau ir suteikia romantišką atmosferą senas pianinas, kuris dažnai nustebina tylą griaunančia melodija. Ir kaipgi be senovinių rašymo mašinėlių! Yra ir vaikų kampelis ir ,jei neklystų, gyvūnai irgi yra toleruojami!:)
 Dar vienas įdomus faktas, priversiantis Jus dar kartą pažiūrėti šiuos filmus :"Prieš saulėlydį" bei "Naktis Paryžiuje". Šie filmai buvo filmuoti šiame knygyne, matyt, ne tik filmo kūrėjus, tačiau ir mane įkvėpė ši paslaptinga vieta :)

Štai oficialus jų tinklapis: http://www.shakespeareandcompany.com/ .Čia galite rasti įvairiausia informaciją apie renginius, knygas, istoriją ir t.t. :)


Šulinys, kur žmonės gali paaukoti pinigėlių, už kuriuos
vargšams nuperkama šiltos arbatos arba kavos.


Priešais auditoriją stovi dabartinė knygyno
savininkė,įkūrėjo dukte, Sylvia Whitman.







Tikslus knygyno adresas:
37 Rue de la Bucherie,
 75005 Paris


















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą